Castellano teema 2

La argumentacion es un modo de discuro que consiste en defender una idea aportado razones que la justifiquen con el fin de convencer al destinatario de su validez. En la argumentacion se distiguen tres elementos: el objeto: de la argumentacion, La tesis: opinion del argumentador respecto al tema que se trata y los argumentos o razones que se apoyan en la tesis.

Estructura de los textos argumentativos

Intro: presenta el tema;exposi: explica la información fundamental y se expone la tesis;Argumentacion:...

See it on Wikiteka »

Socials tema 1 (2)

Que es la ilustració: es un moviment de caracter intelectual desenvolupat del segle XVIII que va posar en dubte tots els principis de l'antic regim. Els pensadors anglesos var ser John Locke i Isaac Newton. La ilustració defensava la raó i la fe absoluta com a l'unic mitja per entendre el mon. Els filosofs van ser Montesquieu, Voltaire, Diderot, Rousseau que defensaven la llivertat i la igualtat.

Despotisme ilustrat:Es la forma de govern caracteristica a l'europa del s. XVIII i que es pot resumir

...

See it on Wikiteka »

Socials tema

Antic regim: Definim les societs europees de l'edat moderna que continiaven mantenint un model de vida basat en l'economia agraria de tipus senyorial, l'absolutisme monarquic i la societat estamental. 

Agricultura de subsistencia: es un sistema de conrreu basat en la rotacio trienal amb guaret. S'orientaven a l'autoconsum. La crisi de subsistencia son els periodes d'escasetat d'aliments i de puges de preus.

Monarquia absoluta: El rei tenia tot el poder absolut. concentrava tots els poders en la

...

See it on Wikiteka »